Project Antwerpen Update 1

Hoi zalige mensen,

Op deze moment is er al een project op volle gang en dat is mijn geliefde project Antwerpen. Ondertussen heb ik al 4 dorpen/steden bezocht. De ene al wat bekender voor mij als de andere. Ook heb ik het geluk (of de pech) gehad met direct naar 2 verre plaatsen te moeten trekken. Ik wil even benadrukken dat ik mijn wandelingen zelf uitstippel of opzoek. Dit is vaak een geocache tour of een bestaande wandeling maar er zijn momenten dat ik zelf wat creatief moet zijn.

De updates over dit project zijn voornamelijk foto’s en hoe mijn belevenis daar was. Alles is louter subjectief en vanuit mijn perspectief. Uiteraard wordt dit geen volledige stijve post en is dit er ook een met vele anekdotes :). Ik doe samen met deze update ook telkens een geocache update aan het einde van elke plaats. Zo kunnen jullie ook meevolgen met de tussenstand ondertussen ;).

Stop 1: Balen

Ik denk om eerlijk te zijn dat dit een van de verste punten in de provincie Antwerpen is van bij mij thuis bekeken. Dus ik was oprecht verbaasd dat ik deze direct als eerste had.
Als ik zelf aan Balen denk, kom ik standaard met mijn gedachte op Tom Boonen. Ook Pakawi Park aka de Olmense zoo schiet zo direct in mijn hoofd. Ondertussen is de weg me daar semi bekend. Ik was in september in Peer op vakantie en ik ben die week twee keer terug naar Antwerpen moeten rijden. Ja, dat was mijn eigen domme schuld.

Ik was gaan wandelen in het natuurgebied de Most. Eerlijk, ik voelde me er best wel thuis. Op het eerste zicht niets meer dan een standaard bos maar het was er wel een zeer rustige sfeer en genoeg afwisseling tussen de volledige bosstukken. Op bepaalde punten was het pad helemaal overgestroomd met water uit de beek. En ja ik ben naar huis moeten gaan met een natte schoen ;). Het was niet altijd even makkelijk om erover te springen. Maar uiteindelijk zijn we toch veilig en semi droog thuisgeraakt.

Op deze plek heb ik toch twee anekdotes. Terwijl ik een cache aan het zoeken was, stond ik in het bos maar de wandelweg liep er vlak naast. Toen ik zag dat er een vrouw aankwam stopte ik met bewegen en probeerde ik muisstil te zijn. Helaas is dat niet echt gelukt want de vrouw schrok zich rot. We hebben nog wel even gezellig staan praten daarna. We stonden voor de duidelijkheid 3 meter van elkaar met een beek tussen. De afstand werd bewaard!


In anekdote twee gilt ook iemand de longen uit zijn lijf maar dat ben ik zelf. De mensen die mij kennen gaan dit raar vinden omdat ik eigenlijk totaal niet kan gillen en mijn eerste reactie roepen is. Alleen nu was dit een ander verhaal. Ik ben van een aantal dingen doodsbang en een van die dingen zijn teken. Onderweg terug naar mijn auto voel ik een bolletje in mijn nek. Ik denk dat ik prijs heb en een teek heb. Ik besluit rustig voort te lopen naar mijn auto en ik kom een voetganger met zijn hond tegen( belangrijk detail!). Nadat ik in de auto ben geen zitten, trek ik foto’s van mijn nek. Hier was de bult plots niet meer te vinden. Ik kijk naar boven in mijn achteruitkijkspiegel en zie vlak bij mijn oog een zwart beest zitten dat ik niet gemakkelijk van mijn gezicht kreeg. Terwijl ik gil spring ik uit mijn auto waarop die wandelaar plots terugkeert om te checken of alles oké was. Bedankt mysterieuze man! Maar wat het zwarte beest nu was, is voor mij nog steeds een raadsel.

Geocache: GC7Z59N 
Total finds: 253/350

Stop 2: Meerhout

Deze stop lag al iets dichterbij maar nog steeds voor mij aan de andere kant van de provincie. Meerhout heeft totaal geen associatie voor mij. Ik heb er al wel van gehoord maar dat was het dan ook. Ik besloot om aan de visvijver te gaan wandelen en de zeeploop. Dit was weer een typisch voorbeeld van een goede afwisseling in de wandeling. Je kwam zowel op plattelandsgedeeltes als beboste gebieden. Toen ik er was, waren er veel wandelaars op weg. Een aanrader om er eens te gaan wandelen!

Geocache: GC5RFC6  & GC59QKN 
Total finds: 266/350

Stop 3: Mortsel

Dit is al helemaal bekend terrein voor mij! Ik ben hier zelf naartoe verhuisd toen ik een jaar of 13 was. Ik ben naar het fort van Mortsel gegaan en heb daar wat rondgelopen. Zelf heb ik veel herinneringen aan het fort. Ik ging er altijd rustig en gezellig eens wandelen. Mijn eerste studentenjob was werken bij de groendienst van Mortsel in het fort. Toen ik mijn vriend leerde kennen, woonde hij ook aan het fort en gingen we vaak samen wandelen of pokémon vangen. De zomerbar was er ook altijd leuk en gezellig. Gekke momenten met vrienden meegemaakt. Kortom het was een hele fijne belevenis om daar weer eens te zijn.

Geocache: GC8YY1C & GC8H91X 
Total finds: 276/350

Stap 4: Kalmthout

Ja, ik ben heel cliché en ik ben naar de Kalmthoutse heide geweest. En ik heb echt spijt dat ik dat gedaan heb. Waarom? Ik ben vorige week vrijdag geweest wanneer het daar dus druk was en politie alles stond te controleren. Gelukkig kon de afstand nog bewaard worden en koos ik een wandeling met niet te veel passanten. Ik had deze keer voor de duinenwandeling gekozen. Om eerlijk te zijn is dit mijn minst favoriete pad van de paden die daar vertrekken maar het had wel de ideale afstand om te wandelen.

Als kind ging ik jaarlijks wel een paar keer met mijn grootouders naar de Heide wandelen. Ik ging niet ver ervan naar school en ook dat was dus jaarlijks een vaste nummer op elke school in de buurt. Diegene die mij al langer volgen, weten ook dat ik vorig jaar een wandelproject had. En dat was om alle wandelingen te doen van het grenspark. Ik heb toen alle wandelingen gedaan ook aan de Nederlandse kant en om af te sluiten, heb ik de grensoverschrijdende wandeling van 24km gedaan. Deze wandeling brengt je een beetje doorheen het hele traject. Uiteraard zitten niet alle stukken erbij zoals het Moretusbos en de volksabdij. Maar desalniettemin is ze voor de echte wandelaar toch de moeite!

Dit was het eerste deel van mijn project. Nu ik thuis zit probeer ik 3 gemeente per week te doen. De volgende update zal gaan over Ravels, Bonheiden en Brasschaat! Deze zal wellicht ook volgende week dinsdag eraan komen. Uiteraard komen er nog andere blogs online. Alleen moet ik zelf nog een beetje bekijken hoe ik alles verder ga aanpakken. Ik wens jullie alvast nog veel succes met wat jullie nu bezig zijn en stay healthy en stay safe. Tot de volgende!

XO
Emma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: